Ossobuco

Ossobuco is een Italiaans vleesgerecht. Ossobuco kent zijn oorsprong in Milaan. De basis van ossobuco zijn kalfsschenkels. De schenkels worden met onder meer uien, wortel en bleekselderij gestoofd
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
4 uur
Moeilijkheid
Gemiddeld
Porties
4

Ingrediënten voor 4

  • 4
    kalfsschenkel
  • 4 tenen
    knoflook
  • 1 grote
    ui
  • 4 takjes
    tijm
  • 1
    winterpeen
  • 1 stengel
    bleekselderij
  • 1 blik a 400 gr
    tomatenblokjes
  • 4 eetlepels
    bloem
  • 200 ml
    droge witte wijn
  • geraspte pecorino kaas
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Tip: zet alles klaar er zorg dat je alles van tevoren hebt gesneden. Dan kan je je tijdens het koken richten op het koken zelf!

Bereiding

Ontvang wekelijks nieuwe recepten!

© 2021 De Lekkerste Gerechten. Alle rechten voorbehouden.