Acar Ketimun

Een overheerlijk en makkelijk Indonesisch tafelzuur die bij een pittige gerecht een goede tegenhanger is, ook wel gewoon komkommersalade genoemd. Deze saldo is zeer eenvoudig te maken en meerdere dagen houdbaar in de koelkast. Tip: maak hem een dag van te voren.
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
5 minuten
Moeilijkheid
Makkelijk
Porties
6

Ingrediënten voor 6

  • 1
    Komkommer
  • 2
    Sjalotjes
  • 1
    Puntpaprika
  • 1 theelepel
    Zout
  • 1 eetlepel
    Suiker
  • 3 eetlepels
    Rijstazijn

Voorbereiding

  1. Snijd de komkommer in de lengte door de midden, verwijder de zaadlijsten en snijd de helften in dunne halve plakjes
  2. Snijd de sjalotjes in halve ringen
  3. Snijd de puntpaprika in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in dunne ringen

Bereiding

Ontvang wekelijks nieuwe recepten!

© 2021 De Lekkerste Gerechten. Alle rechten voorbehouden.