Dit Spaanse stoofgerecht met chorizo en aardappelen is echt een heerlijk gerecht en is echt 'comfort food' te noemen. Lekker voor een winterse avond, op een grijze zondag, maar eigenlijk gewoon altijd wel heel erg lekker. Wij zijn fan van Omar Allibhoy met zijn heerlijke Spaanse recepten en dit is een van zijn heerlijke gerechten. Het is een vrij eenvoudig Spaans gerecht, maar de chorizo zorgt voor een heerlijke pittigheid in het gerecht. Het gerecht komt het beste tot zijn recht met een goede chorizo worst, dus kies dan voor een iets duurdere worst zoals bijvoorbeeld de Excellent chorizo worst van Albert Heijn, maar beter nog ga op zoek naar een culinaire speciaalzaak bij je in de buurt of je een 'semi-cured' chorizo worst kan vinden. Zorg voor een goed vers rustiek brood voor erbij, zodat je die heerlijk kunt dippen in de saus op je bord. Ben je geen held in koken, maar wil je wel eens iets anders op tafel zetten? Dan is dit een top gerecht! Drink er een goed glas rioja bij!
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
40 minuten
Moeilijkheid
Gemiddeld
Porties
6 personen
Ingrediënten voor 6 personen
100 ml
Olijfolie
5 tenen
Knoflook
2
Uien
2
Rode paprika's
3
Tomaten grof in stukken gesneden
300 gram
Half gedroogde chorizo in stukken van 2cm gesneden
1/2 eetlepel
Hot pimenton of gebruik zoete pimenton en 1 (gedroogde) rode chilipeper
1 kilo
Bloemige aardappelen geschild en in stukken gesneden
2 eetlepels
Rode wijn
2 takjes
Verse tijm
naar smaak
Zout en peper
1
Vers rustiek brood voor erbij
Voorbereiding
Tip: zet alles klaar er zorg dat je alles van tevoren hebt gesneden. Dan kan je je tijdens het koken richten op het koken zelf!