Spaanse stoof met chorizo

Dit Spaanse stoofgerecht met chorizo en aardappelen is echt een heerlijk gerecht en is echt 'comfort food' te noemen. Lekker voor een winterse avond, op een grijze zondag, maar eigenlijk gewoon altijd wel heel erg lekker. Wij zijn fan van Omar Allibhoy met zijn heerlijke Spaanse recepten en dit is een van zijn heerlijke gerechten. Het is een vrij eenvoudig Spaans gerecht, maar de chorizo zorgt voor een heerlijke pittigheid in het gerecht. Het gerecht komt het beste tot zijn recht met een goede chorizo worst, dus kies dan voor een iets duurdere worst zoals bijvoorbeeld de Excellent chorizo worst van Albert Heijn, maar beter nog ga op zoek naar een culinaire speciaalzaak bij je in de buurt of je een 'semi-cured' chorizo worst kan vinden. Zorg voor een goed vers rustiek brood voor erbij, zodat je die heerlijk kunt dippen in de saus op je bord. Ben je geen held in koken, maar wil je wel eens iets anders op tafel zetten? Dan is dit een top gerecht! Drink er een goed glas rioja bij!
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
40 minuten
Moeilijkheid
Gemiddeld
Porties
6 personen

Ingrediënten voor 6 personen

  • 100 ml
    Olijfolie
  • 5 tenen
    Knoflook
  • 2
    Uien
  • 2
    Rode paprika's
  • 3
    Tomaten grof in stukken gesneden
  • 300 gram
    Half gedroogde chorizo in stukken van 2cm gesneden
  • 1/2 eetlepel
    Hot pimenton of gebruik zoete pimenton en 1 (gedroogde) rode chilipeper
  • 1 kilo
    Bloemige aardappelen geschild en in stukken gesneden
  • 2 eetlepels
    Rode wijn
  • 2 takjes
    Verse tijm
  • naar smaak
    Zout en peper
  • 1
    Vers rustiek brood voor erbij

Voorbereiding

  1. Tip: zet alles klaar er zorg dat je alles van tevoren hebt gesneden. Dan kan je je tijdens het koken richten op het koken zelf!

Bereiding

Ontvang wekelijks nieuwe recepten!

© 2021 De Lekkerste Gerechten. Alle rechten voorbehouden.